”Rusia Unită” a învins în alegerile regionale


” Rusia Unită” se află în fruntea alegerilor regionale, care au avut loc duminică în cei 75 de subiecți ai Federației Ruse. Șeful Consiliului suprem al partidului Borsi Grâzlov a concluzionat, în urma estimărilor scorului electoral, că partidul acționează corect și are sprijin din partea poporului rus, relatează echo.msk.ru.Partidul puterii Edinaya Rossia (”Rusia Unită”) este condus de premierul Vladimir Putin, acesta s-a clasat pe primul loc și la scrutinul pentru desemnarea deputaților Parlamentului municipal din Moscova.
După numărarea a 50,34% buletine de vot la Moscova, Edinaya Rosssia a obținut 64,88%, potrivit Interfax. Partidul Comuniștilor a primit 13,84%, partidul lui Vladimir Jirinovski, LDPR(Partidul Liberal Democrat al Rusiei), a primit 6,88% din voturi, neputând depăși pragul necesar de 7%.
” Rusia Unită a câștigat aproape toate alegerile” care au avut loc duminică în 75 regiuni ruse, a spus președintele consiliului suprem al formațiunii, Boris Grâzlov. ”
Opoziția a denunțat fraude. “Juriștii partidului pregătesc o plângere la comisia electorală din Moscova”, a spus aripa moscovită a partidului de opoziție Iabloko, singura mișcare de opoziție care a reușit să prezinte candidați. Ea nu a primit decât 5,01% din voturi. Partidul a constatat mai ales “venirea în masă a unor alegători în birouri de vot care nu corespundeau adresei lor”.
Și reprezentanții PCFR anunță despre încălcări masive în cadrul alegerilor din 11 octombrie. Majoritatea fraudelor fiind legate de tihitele însoțitoare, de introducerea de buletine și de izgonirea observatorilor de la secțiilor de votare. Adjunctul președintelui Partidului Comunist rus Vladimir Kașin consideră că o numărătoare a voturilor a existat, dar nu și alegerile.
Conform datelor preliminare, în Duma Moscovei acced două partide ”Rusia Unită” și PCFR. În parlamentul capitalei ruse cei de la ”Rusia Unită” pot pretinde la 32 locuri din cele 35. În cele 17 circumscripții uninominale cei care sunt în preferințele alegătorii sun la fel cei de la ”Rusia Unită”.
Candidații ruși de culoare Joackim Krima și Filipp Kondratiev au pierdut alegerile de șef al raionului din regiunea Volgogradului. Krima este un vânzător de pepeni din localitatea Ahtuba de mijloc( Sredneya Ahtuba), pe care jurnaliștii locali l-au etichetat ca ”Obama de Volgograd”. Învingător a ieșit în circumscripția rușilor de culoare Serghei Tihonov, care a fost sprijinit de ”Rusia Unită”.
În context, comisia electorală a spus că alegerile s-au desfășurat fără probleme și că a primit foarte puține plângeri. Președintele comisiei a spus că acuzațiile de fraudă sunt “isterii”.

Related posts

Leave a Comment