Curtea Constituţională dă undă verde moțiunii de cenzură


Sesizarea PDL privind neconstituţionalitatea moţiunii de cenzură inițiată de PNL-UDMR a fost respinsă, luni, de Curtea Constituţională (CC), cu o zi înaintea datei programate pentru dezbaterea şi votarea în Parlament a documentului. Opoziția majoritară din Parlamentul României amenință prin moțiunea de cenzură Guvernul Boc -2.Amintim că liberalii au depus, pe 6 octombrie, la Parlament, moţiunea de cenzură intitulată “11 împotriva României”. Aceasta este semnată de parlamentarii PNL, UDMR şi de şapte reprezentanţi ai PSD. Textul moţiunii a fost citit joi în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, dezbaterea şi votul fiind programate pentru ziua de marţi.
Moţiunea de cenzură intitulată “11 împotriva României” se va dezbate va fi supusă votului marți în Parlament
Premierul a taxat poziţia foştilor aliaţi de guvernare. “Acesta este răspunsul pe care coaliţia PNL – PSD l-a dat proiectului Guvernului de asumare, de a corecta sistemul de pensii, de a-l face sustenabil pentru toţi românii, de a elimina privilegiile din sistem, şi răspunsul a fost sfidare”
Moţiunea intitulată “11 împotriva României” are nevoie de 236 de voturi pentru a trece. Parlamentarii PNL, PSD, UDMR au împreună 280 de voturi, în timp ce PDL şi minorităţile, care în mod tradiţional susţin Guvernul şi independenţii totalizează 191 de parlamentari.

Related posts

Leave a Comment