Romsilva a obţinut certificarea managementului forestier pentru încă 127.000 de hectare

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a obţinut recent certificarea managementului forestier în sistem internaţional pentru alte 127.493 de hectare de pădure aflate în proprietatea publică a statului, pe raza a 11 ocoale silvice din cadrul Direcţiilor Silvice Alba, Bihor, Botoşani, Dâmboviţa, Iaşi şi Mehedinţi. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii regiei.

Procesul de certificare a presupus mai multe misiuni de audit pe teren din partea unor specialişti din Marea Britanie. 

 

În urmă cu trei luni, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a obţinut recertificarea managementului forestier în sistem internaţional pentru alte 2,34 milioane de hectare, valabilă pe cinci ani.

 

În acest moment, în urma obţinerii acestui ultim certificat, 2,471.053 de hectare, adică 78,6% din pădurile de stat administrate de Romsilva, sunt certificate la standarde internaţionale.

 

Certificarea managementului forestier la standarde internaţionale reprezintă garanţia că pădurile administrate sunt gestionate durabil, conform celor mai stricte standarde şi norme din silvicultură. De asemenea, certificarea oferă siguranţa că lemnul are o provenienţă certă şi legală.

Related posts

Leave a Comment