Smone Tempestini va lua, în acest weekend, startul la Raliul Spaniei

Simone Tempestini, juniorul echipei Napoca Rally Academy a aliniat România la startul Raliului Spaniei, care se va desfăşura în acest weekend.

Tempestini va fi singurul român care participă la această etapă de Campionat Mondial.

Simone Tempestini revine pe probele speciale din Campionatul Mondial de Raliuri odată cu RallyRACC Catalunya, singura rundă ce se desfăşoară pe o sufrafaţă mixtă, asfalt şi macadam. Românul continuă programul mondial alături de un automobil Citroen DS3 R5.

Tânărul pilot se află înaintea unui weekend important, în care îşi doreşte să facă o figură cât mai frumoasă pe probele speciale din Spania. În acelaşi timp, există o urmă de regret pentru faptul că suprapunerea calendarelor competiţionale nu i-a permis să participe şi la ultima etapă din campionatul de raliuri al României, ce se va desfăşura la Sibiu.

În Spania, Simone va face pereche cu navigatorul italian Giovanni Bernacchini, alături de care a desfăşurat toată campania 2017 din WRC. Cei doi vin după mai multe runde în care au fost nevoiţi să coabiteze cu nazurile maşinii de curse, dar speră să reuşească să treacă peste neajunsuri şi să-şi dovedească talentul pe probele alergate în proximitatea Barcelonei.

Raliul în sine va fi unul extrem de solicitant, cu o zi pe macadam, urmat de alte două pe asfalt. Aşadar, piloţii vor fi nevoiţi să se adapteze cât mai repede de la un stil de pilotaj la altul. Simone s-a pregătit în acest sens printr-o serie de teste pe macadam, dar şi prin ultima etapă oficială la care a luat startul, Rally di Roma Capitale (asfalt), în Campionatul European de Raliuri (ERC), unde a avut un parcurs lăudabil.

Pentru stagiunea 2017, Tempestini junior mai are programat şi Wales Rally GB, penultima rundă din calendar. Împreună cu Raliul Spaniei, acestea vor folosi ca o foarte bună bază de pregătire pentru anul viitor, când aşteptările concurentului din Cluj-Napoca vor fi mai mari.

RallyRACC Catalunya – Rally de Espana este cea de-a 11-a etapă din calendarul 2017 al WRC (Campionatul Mondial de Raliuri) şi se va desfăşura în perioada 5 – 8 octombrie. Nu mai puţin de 19 probe speciale vor însuma un total de 312,02 km, în timp ce lungimea raliului este de 1.297,62 km. Raliul Spaniei a avut loc pentru prima dată în 1957, iar din 1991 a fost inclus în calendarul WRC. Din 2010 se desfăşoară pe o suprafaţă mixtă, asfalt şi macadam. Parcul service va fi localizat în staţiunea Salou, în sudul Barcelonei.

Related posts

Leave a Comment