România, pe locul I în topul țărilor recomandate nomazilor digitali

România se află pe primul loc în lume în clasamentul țărilor recomandate nomazilor digitali. Pe următoarele locuri se află Thailanda și Chile. Clasamentul a fost realizat de redactorii publicației americană Travel Off Path.

Pandemia de coronavirus a accentuat o tendință care se regăsea deja pe piața muncii în domenii precum IT-ul sau industriile creative. Foarte mulți tineri preferă să lucreze de la distanță, în timp ce se stabilesc pentru diferite perioade de timp în străinătate, ceea ce îi transformă în nomazi digitali. Jurnaliștii anglo-saxoni au inventat chiar un termen pentru acest fenomen: workation, care îmbină substantinul work, adică muncă, și vacation, adică vacanță. Publicația Travel Off Path a realizat un clasament al celor mai bune țări pentru nomazii digitali. România se află pe primul loc în lume datorită mai mult argumente. Unul dintre ele este viteza mare a Internetului. Acest argument este justificat, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István.

Un alt argument invocat de redactorii publicației armericane este calitatea vieții în orașe precum Clujul. Ei au fost impresionați de frumusețea Transilvaniei pe bună dreptate, spune istoricul Leonard Horvath, de la Universitatea Babeș-Bolyai.

Un alt argument care a fost luat în calcul este faptul că România a introdus o viză specială pentru nomazii digitali. Această viză este foarte ușor de obținut de către americani, potrivit Transylvania Today.

Foto: Dana Virbanescu

CITEȘTE ȘI:

Patru învățătoare din Cluj au creat manualul cu componente digitale

Ministrul Digitalizării: Decizie cu privire la interzicerea TikTok-ului pe dispozitivele guvernamentale

Related posts

Leave a Comment