Rocadă în fruntea Prefecturii Cluj: Irina Munteanu devine prefect, iar Istvan Tasnadi devine subprefect

Guvernul a decis o rocadă la conducerea Prefecturii Cluj. Pentru că, potrivit negocierilor politice, postul de prefect revine PNL, actualul subprefect PNL, Irina Munteanu, va deveni prefect. Actualul prefect UDMR, Istvan Tasnadi, va deveni subprefect.

Cei doi fac echipă de un an. Istvan Tasnadi a fost numit în funcția de reprezentant al Guvernului în urma altor negocieri politice. El a luat locul reprezentantului PNL, Mircea Abrudean, care a fost promovat, mai întâi secretar general adjunct al Guvernului, iar apoi șef al Cancelariei premierului, cu rang de ministru. Irina Munteanu a fost subprefect și în echipa lui Mircea Abrudean.

Atât Irina Munteanu, cât și Istvan Tasnadi au condus până acum Prefectura foarte bine, într-una dintre cele mai complicate perioade din istoria recentă a României. Cei doi au gestionat foarte bine situațiile provocate de pandemia de coronavirus și de fluxul de refugiați ucraineni care fug din fața invaziei rusești. Ceremonia de investire în noile funcții are loc azi, de la ora 10.00.

Related posts

Leave a Comment