RL: VERDICT OFICIAL. Universitatea din Bucureşti: Ponta a PLAGIAT. Texte copiate în 115 pagini din 297. Vezi ce “performanţă” a reuşit premierul

Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti (UB) a hotărât că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat, o treime din lucrare fiind copiată.

Este prima sesizare a Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti şi este primul verdict de plagiat dat în ultimii ani la Fcaultattea de Drept (UB), scrie www.romanialibera.ro.Preşedintele Comisiei de Etică din cadrul Universităţii este prof. dr. Marian Popescu, de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării. Ceilalţi membri sunt prof. dr. Ionel Lazanu (Facultatea de Fizică), prof. dr. Cristian Mărunţeanu (Facultatea de Geologie şi Geofizică), prof. dr. Vasile Preda (Facultatea de Matematică şi Informatică), prof. dr. Tudor Roşu (Facultatea de Chimie), prof. dr. Dumitru Sandu (Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială), prof dr. Anca Sârbu (Facultatea de Biologie), prof. dr. Sterea Tache (Facultatea de Teologie Ortodoxă) şi prof. dr. Liliana Zaharia (Facultatea de Geografie).

UB nu a dorit să prelungească un răspuns legat de autosesizarea în cazul tezei de doctorat a domnului Ponta. Nu avem nici un fel de satisfacţie să vă anunţăm că teza de doctorat susţinută în 2003 de Victor Ponta încalcă principiile cercetării universitare”, a declarat prof. Marian Popescu, preşedintele Comisiei de Etică, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Comisia s-a pronunţat în ceea ce priveşte forma tezei de doctorat. Elementele de plagiat au fost identificate mai ales în capitolele 1 şi 3”, a precizat Marian Popescu.

“S-a copiat în succesiune, cel mai mare bloc este de 15 pagini, este enorm”, a mai spus preşedintele Comisiei de Etică.

“Nu este posibil să ai o teză de doctorat cu 40 de referinţe la bibliografie şi 16 note de subsol”, a precizat Popescu.

Related posts

Leave a Comment