O nouă staţie publică pentru încărcarea vehiculelor electrice din Cluj, deschisă la Cora

Compania Cora, care deţine un hypermarche în Cluj-Napoca, va deschide prima sa staţie publică din Cluj pentru încărcarea vehiculelor electrice şi a treia din oraş. Este cea de-a treia staţie de ascest fel deschisă de Cora la nivel naţional. Proiectul, derulat la nivel naţional în parteneriat cu EVConnect, îşi propune să îi încurajeze pe români să folosească vehicule electrice sau hibrid, nepoluante, spun reprezentanţii companiei franco-belgiene care administrează brandul Cora.

Primele staţii de încărcare pentru vehicule electrice au fost deschise în luna iunie la Bucureşti şi Constanţa. Sistemul va fi extins, până la sfârşitul anului, în toate cele 11 hipermarketuri ale reţelei Cora România. Încărcarea maşinilor electrice sau hibrid va fi un serviciu gratuit.

 

La Cora Cluj pot fi încărcate simultan două vehicule, într-un spaţiu special amenajat în parcarea magazinului. Încărcarea durează în medie o oră, iar staţia deserveşte toate tipurile de vehicule electrice şi hibride plug-in.

 

„Cora România îşi gândeşte permanent acţiunile în rezonanţă cu nevoile comunităţilor din care fac parte hipermarketurile sale. Una din acţiunile noastre principale se referă la proiecte verzi denumite CoraVerde care au ca scop oferirea de soluţii verzi zonelor în care operăm. Prin urmare, am început să instalăm în hipermarketurile noastre staţii de încărcare pentru maşini electrice, din dorinţa de a încuraja comunităţile pe care le deservim să înceapă să folosească un mijloc de transport sustenabil”, a declarat Emanuel Pârvulescu, responsabil pentru Mediu la Cora România.

 

„Am făcut echipă cu Cora România pentru un scop nobil, acela de a oferi românilor alternativa energiei electrice şi de a contribui împreună la un viitor sustenabil. EV Connect este prima companie din România care a început să construiască staţii de încărcare pentru vehicule electrice şi continuăm cu încredere în această direcţie pentru că suntem convinşi că acesta este viitorul”, a declarat Dragoş Ciobanu, CEO EV Connect.

 

„Sănătatea mediului înconjurător este o chestiune care ne preocupă pentru că de ea depinde şi sănătatea noastră. Acesta este motivul pentru care promovăm folosirea mediilor de transport nepoluante, chiar dacă astăzi acesta pare un obiectiv greu de atins. Staţiile noastre permit încărcarea rapidă a bateriilor. Sperăm că vom vedea, în curând, cât mai multe vehicule electrice aliniate în parcarea noastră”, a spus Irina Maidan, directorul hipermarketului Cora Cluj.

 

 

Related posts

Leave a Comment