RFI: Încă 9 cetățeni români evacuați din Yemen

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de vineri, alți nouă cetățeni români au fost evacuaţi din Yemen. Numărul total al românilor scoşi din această ţară a ajuns la 54 şi 9 membri de familie de cetăţenie yemenită, potrivit RFI România.Potrivit unui comunicat MAE, din cei nouă cetăţeni români, un grup de trei persoane (mama şi 2 copii) a fost evacuat, pe cale terestră, din oraşul Ibb (Yemen) către Arabia Saudită, iar un alt grup, de şase persoane, a fost evacuat din Yemen către Munchen (Germania), via Amman (Iordania), cu un zbor organizat de către autorităţile germane, pe ruta Sana’a – Amman- Munchen.

MAE precizează că Celula de Criză continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune.

Conflictul din Yemen – în cadrul căruia rebelii huthi au cucerit capitala Sanaa în septembrie – s-a soldat cu peste 700 de morţi şi 2.000 de răniţi.

Related posts

Leave a Comment