RFI: Măsuri de securitate sporite în Rusia, după noul atentat terorist

Atentatul terorist produs luni în orașul rusesc Volgograd, soldat cu moartea a 14 oameni, a determinat autoritățile de la Moscova să ia măsuri sporite de securitate, sub motivul combaterii terorismului. Duminică, în același oraș, un alt atentat provocare moartea a 17 oameni.”Cel puţin 14 oameni au fost ucişi luni dimineaţă, în urma unei explozii produse într-un troleibuz din Volgograd, în sud-vestul Rusiei. Tot acolo, un atentat sinucigaş a omorât 17 persoane duminică. Preşedintele Putin a ordonat sporirea măsurilor de securitate în toată Rusia.

Explozia din Volgograd a avut loc la ora locală 08.23 (06.23 ora României), informează Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă, troleibuzul a fost total distrus de explozie.

Autorităţile ruse au deschis o anchetă pentru atentat terorist şi trafic de arme.

Alte 28 de persoane au fost rănite, potrivit unui bilanţ provizoriu întocmit de Ministerul local pentru Situaţii de Urgenţă.

Un atentat sinucigaş a omorât duminică 17 persoane în gara aceluiaşi oraş. Atentatul a intensificat temerile privind securitatea Jocurilor Olimpice de iarnă, organizate în februarie la Soci.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat sporirea măsurilor de securitate în toată Rusia, potrivit AFP. Liderul de la Kremlin a “dat comitetului naţional antiterorism o serie de instrucţiuni pentru sporirea securităţii pe tot teritoriul Federaţiei Ruse”, declară un purtător de cuvânt al comitetului rus de anchetă, citat de agenţiile ruse”, relatează www.rfi.ro.

Related posts

Leave a Comment