RFI: Consultări preşedinte-partide, pentru desemnarea unui nou premier

Consultările dintre preşedintele Klaus Iohannis şi partidele parlamentare pentru desemnarea unui premier încep azi. Primul partid invitat este PSD, potrivit RFI România.Consultările vor începe la ora 15 cu PSD, urmând ca PNL să intre la discuţii la ora 17, UDMR la ora 18, iar minorităţile la ora 19.

Discuţiile dintre preşedintele Klaus Iohannis şi partide vor continua vineri, când la Palatul Cotroceni vor fi chemaţi liderii UNPR, de la ora 11.30 şi ALDE, de la ora 12.30.

Fiecare delegaţie va fi formată din cel mult cinci membri, se precizează în scrisoarea adresată de preşedinte liderilor partidelor parlamentare.

Chemarea partidelor la consultări pe o perioadă de două zile este o premieră, până acum toate rundele de negocieri având loc pe parcursul unei singure zile.

Premierul Victor Ponta şi-a anunţat miercuri demisia, el sperând că gestul său va satisface cerinţele oamenilor care au ieşit în stradă.

Ulterior, PNL a cerut organizarea de alegeri anticipate, soluţie respinsă însă de liderii actualei coaliţii. Liviu Dragnea a declarat că PSD nu vrea alegeri anticipate, pentru că asta ar însemna instabilitate pentru următoarele luni, el afirmând că partidul său îi va face preşedintelui Klaus Iohannis o propunere de premier, care să aibă susţinere în Parlament.

Related posts

Leave a Comment