RFI: Aproape jumătate din acțiunile companiilor chineze sunt suspendate de la tranzacționare

Peste 40% dintre acţiunile companiilor chineze sunt suspendate de la tranzacţionare, pe fondul declinului puternic al cotaţiilor înregistrat în ultimele zile. Declinul a continuat și astăzi, la deschiderea pieței de capital din China, potrivit RFI România.Acţiunile a peste 1.200 de companii au fost suspendate miercuri, reprezentând mult peste 40% din totalul de 2.808 companii tranzacţionate public, acesta fiind cel mai mare val de suspendări înregistrat vreodată pe piaţa de capital din China.

Multe dintre companii nu au dezvăluit motivele din spatele suspendărilor de titluri, dar unele s-au referit la unele evenimente importante, precum restructurarea activelor sau plasamentele private de acţiuni.

Potrivit relatărilor din presă, motivul ar fi protejarea acţiunilor de vânzările care au loc pe piaţa chineză, cu toate că Reuters a relatat că acele companii care vor fi descoperite că au solicitat suspendarea de la tranzcţionare a titlurilor fără un motiv serios vor fi amendate. Declinul a influenţat negativ şi bursa din Hong Kong, unde sunt listate multe dintre companiile cchineze, iar indicele Hang Seng este în coborâre cu 7,42%. Pierderile masive au loc chiar dacă Banca Chinei a anunţat miercuri dimineaţa că va monitoriza îndeaproape fluctuaţia acţiunilor şi va continua să susţină compania de stat China Securities Finance Corp, care furnizează împrumuturi pentru investiţii în acţiuni, pentru a proteja stabilitatea pieţei.

Anunţul băncii centrale face parte din măsurile adoptate în ultimele zile pentru susţinerea pieţei de capital, între care achiziţia de titluri şi relaxarea reglementărilor de creditare pentru investiţii pe piaţa de capital.

Related posts

Leave a Comment