Clujul în fruntea promovabilităţii la Bac: aproape 74% dintre candidaţii clujeni au promovat examenul

73,96% dintre candidaţii clujeni care au susţinut bacalaureatul în prima sesiune au promovat examenul.Promovabilitatea în Cluj a fost cu 4% mai mare decât cu anul trecut.

Potrivit datelor furnizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, la nivelul judeţului Cluj, la examenul de bacalaureat au fost 10 medii de 10.

Promovabilitatea la examenul maturităţii, sesiunea iunie-iulie 2014, înaintea depunerii contestaţiilor, la nivel naţional, este de 59,22%, după centralizarea a 99,88% din date, cu 3% mai mult faţă de situaţia înregistrată anul trecut, informează Ministerul Educaţiei.

După judeţul Cluj, o promovabilitate mare s-a înregistrat şi în judeţele Sibiu, peste 69% şi Vaslui, peste 65%. La polul opus se află judeţele Ilfov şi Giurgiu, unde circa 70% dintre absolvenţi “au picat” examenul.

Aproape 40% dintre cei care s-au prezentat la probele scrise din cadrul primei sesiuni nu au reuşit să obţină nota 6 – nota minimă pentru promovarea examenului.

Rezultatele la prima sesiune a examenului de bacalaureat vor fi afişate, luni, până la ora 12:00, sub forma listei nominale la fiecare centru de examinare.

Candidaţii nemulţumiţi de rezultatele obţinute vor putea depune contestaţii până la ora 16:00. Acestea urmează să fie soluţionate în perioada 8-10 iulie, urmând ca rezultatele finale ale primei sesiuni a bacalaureatului 2014 să fie anunţate în data de 11 iulie.

Related posts

Leave a Comment