Republica Moldova suspendă vizele pentru români


Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a anulat regimul de vize cu România printr-un decret prezidenţial, care intră în vigoare începând de vineri.”Vineri decretul va fi publicat în Monitorul Oficial şi cetăţenii români vor putea intra, în aceeaşi zi, în Republica Moldova fără vize. Urmează ca grănicerii să se conformeze decretului preşedintelui statului”, a spus Mihai Ghimpu. Totodată, Ghimpu a anunţat, printr-o conferinţă de presă susţinută în calitate de preşedinte în exerciţiu al Republicii Moldova, că a anulat prin decret decizia Guvernului din 8 aprilie de introducere a regimului de vize cu România.

Vameşii care nu vor respecta decretul preşedintelui Republicii Moldova privind ridicarea vizelor pentru România vor fi traşi la răspundere, a avertizat şeful statului basarabean.
Ieri, noul preşedinte basarabean a spus că actualmente există două state româneşti diferite şi a infirmat teoria potrivit căreia ar fi un înfocat adept al Unirii imediate a României cu Basarabia.
Astăzi Serviciul moldovean de găniceri a data asigurări că cetăţenii români pot intra liber în Republica Moldova.

Related posts

Leave a Comment