Recital de muzică folclorică la Biblioteca Județeană

Clujenii, iubitori de folclor, sunt invitați joi, 21 octombrie 2021 , la un recital de muzică tradițională, susținut de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană”, dirijor profesor Ovidiu Barteș, alături de interpreta Mariana Morcan.

Manifestarea, organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, va debuta la ora 12:00, în foaierul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, situată pe Calea Dorobanților nr. 104.

Cântecele și suitele instrumentale prezentate sunt în concordanță cu imaginile din satul românesc – arhitectură tradițională, portret, detalii de port popular și activități legate de muncile câmpului, prezente în foaierul bibliotecii și vernisate în cadrul expoziției „Istorii fotografice”, organizată împreună cu Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni.

Orchestra clujeană „Cununa Transilvană” activează de aproape 65 de ani pentru păstrarea integrității fiinţei folclorului românesc. În această vară, în cadrul unui grandios spectacol, membrii Orchestrei au lansat un material muzical de excepție, un Compact Disc intitulat „Folclor muzical din județul Cluj (românește, ungurește, evreiește, țigănește)”. Acest CD cuprinde suite și solo-uri instrumentale, interpretate de membrii orchestrei, dar și cântece vocale din zona Huedinului, în interpretarea solistei Mariana Morcan.

Accesul publicului la recitalul de muzică tradițională, intitulat „Toamna, pe la noi, prin sat” este liber, cu respectarea măsurilor și a regulilor de siguranţă sanitară impuse de autorități!

Related posts

Leave a Comment