Recensământ 2022: 27 mai 2022 este ultima zi de auto-recenzare – Află ce amenzi riscă cei care nu completează chestionarul

Începând de mâine, recenzorii vor bate din uşă în uşă la cei care nu au apucat să completeze formularele online. Cine refuză să ofere informaţii poate fi amendat. 27 mai este ultima zi în care românii se pot autorecenza după ce termenul pus la dispoziția românilor pentru completarea formularelor, ce ar fi trebuit să se încheie la 15 mai, a fost prelungit. 

Cine nu a completat până acum formularele se va întâlni cu recenzorii care vor bate din uşă în uşă. Urmează etapa în care recenzorii merg pe teren pentru a completa formularele în cazul persoanelor care nu s-au autorecenzat.

Persoanele care vor refuza, după data de 27 mai, să le ofere informații recenzorilor sau care le vor da date eronate ori incomplete în cadrul procesului de recenzare vor putea fi sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 lei.

Recensământul se referă la populația rezidentă care trăiește în România şi oferă statistici despre structura demografică și socio-economică a populației, gospodării, fond locativ, condiții de locuit și clădirile în care se află locuințele.

Recensământul online al populaţiei şi locuinţelor a început pe 14 martie 2022, iar românii care completează formularul în sistem online primesc, la cerere, o zi liberă, plătită.

Angajatorii sunt obligați să le acorde salariaților o zi liberă, plătită, dacă aceştia arată cu au completat formularul online în prima etapă a recensământului populației. În perioada 14 martie-27 mai, recensământul se va face online, iar cei care nu au acces la internet vor primi vizitele recenzorilor acasă, în perioada 16 mai-17 iulie.

Related posts

Leave a Comment