Reactor de creatie si experiment: Istorie subiectivă a fragilităţii

Marţi, 28 iunie, ora 20.00 – AVANPREMIERĂ

Miercuri, 29 iunie, ora 20.00 – PREMIERĂ

 

eveniment recomandat de DISPERSIE#Răspândim Idei

 

Înainte de vacanţa de vară, Reactor pregăteşte o surpriză care să ne dea subiecte de meditaţie între stagiuni: o nouă premieră şi a şaptea din stagiunea 2015-2016.

Istorie subiectivă a fragilităţii este, aşa cum anunţă încă din titlu, un spectacol care nu pretinde obiectivitate nici de la creatorii, nici de la spectatorii săi. Creat prin metoda devised theatre, el e rezultatul experienţelor personale, a imaginaţiei şi a percepţiilor diferite asupra lumii a tuturor celor cinci oameni implicaţi. Pornind de la câteva întrebări, spectacolul a prins formă din improvizaţiile şi discuţiile avute de regizorul Olivia Grecea cu dramaturgul Ana Cucu Popescu şi cei trei actori, Timea Udvari, Oana Mardare şi Cătălin Filip.

Încet-încet, s-a născut un spectacol personal şi sincer, care face apel la ceea ce avem cu toţii în comun. Subiectivitatea, în acest caz, nu e decât un mod de apropiere de fragilităţile celorlalţi.

ISTORIE SUBIECTIVĂ A FRAGILITĂŢII
concept şi regie: Olivia Grecea
dramaturgie: Ana Cucu Popescu
distribuţie: Cătălin Filip, Oana Mardare, Timea Udvari

Selecţia ?nseamnă manipulare? Pot să fiu mai bun? Contează ce au făcut părinţii mei? Ce sens are atâta suferinţă? Dacă ?ntrebi poate că ?ţi vei răspunde. Sau ?ntrebarea va deveni o mantră personală, ceea ce nu e neglijabil. O veche legendă spune că secretele şoptite ?n scorbura unui copac şi acoperite cu noroi vor rămâne pentru totdeauna ?n interiorul copacului. Purtătorul lor se eliberează asumându-şi simultan secretul.

Istorie subiectivă a fragilităţii este o ?ncercare pur subiectivă, parţială şi conştientă de propriile limite de situare a individului ?n raport cu câteva dintre valorile şi discursurile la care e expus, de la care se revendică şi care ?l modelează.

O coproducţie Reactor de creaţie şi experiment – BRUT

Spectacol realizat în cadrul proiectului „REACTOR 2016”, cu sprijinul Primăriei Cluj Napoca şi al Consiliului Local.

_________________________

Rezervări:
28 iunie: www.reservr.net/u/reactor/event/eteTuQHZtVw6uEXs
29 iunie: www.reservr.net/u/reactor/event/e6IAYcLSzbmJoeok

Preţul unui bilet poate varia de la om la om.
Despre diferenţa dintre un Bilet + şi un Bilet simplu poţi citi aici: http://reactor-cluj.com/stagiunea-aceasta-tu-alegi-pretul-biletului/

______________________________

Mai multe detalii despre programul Reactor puteţi găsi pe pagina noastră de facebook –www.facebook.com/ReactorCluj sau pe site-ul www.reactor-cluj.com.

Related posts

Leave a Comment