Raportul la Legea Educaţiei, adoptat din nou de Comisia de învăţământ, în aceeaşi formă

Comisia de învăţământ a Senatului a aprobat din nou raportul la Legea Educaţiei, marţi dimineaţă. La şedinţă au fost prezenţi doar parlamentarii Opoziţiei. Legea a fost retrimisă luni comisiei de Biroul Permanent pentru că senatorii votaseră raportul în week-end fără a avea aprobare în acest sens.Comisia a adoptat noul raport cu şase voturi “pentru”, menţinând aceleaşi articole cuprinse în raportul respins luni de Biroul Permanent. Cei şase senatori ai Opoziţiei prezenţi nu au rediscutat pe fond niciunul dintre articolele adoptate sâmbătă şi duminică. Ei au dat doar un vot asupra proiectului deja întocmit, în absenţa senatorilor puterii.
În aceste condiţii, raportul este identic cu cel depus anterior la Biroul Permanent. Astfel, s-au menţinut, printre altele, eliminarea prevederii care dădea posibilitatea predării Istoriei şi Geografiei în limbile minorităţilor, în învăţământul gimnazial şi liceal, precum şi învăţământul obligatoriu de unsprezece clase, incluzând un an de grupă pregătitoare la grădiniţă, cu ciclurile primar şi gimnazial de câte patru ani.
Biroul Permanent al Senatului a decis, luni, ca raportul întocmit la proiectul Legii educaţiei să fie returnat Comisiei de învăţământ, pe motiv că s-a lucrat neregulamentar în zilele de week-end.

Related posts

Leave a Comment