Raluca Strămăturaru și Paul Pepene, port-drapel la Olimpiada de iarnă din China

România va fi reprezentată la actualele Jocuri Olimpice de Iarnă din China de 22 de sportivi, la problele de sanie, bob, skeleton, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon şi patinaj viteză.

Sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie) merită toată aprecierea și sprijinul, după cum a declarat recent Ministrul Sportului, Eduard Novak, după cum scrie Agerpres. Comitetul Olimpic și Sportiv Român a decis, prin vot, și numele celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de de Iarnă de la Beijing. Astfel,  Raluca Strămăturaru (sanie) şi Paul Pepene (schi fond), vor purta stindardul național, ca un merit al palmaresului lor sportiv, conform comunicatului Comitetului Olimpic și Sportiv Român, remis presei.

Raluca Strămăturaru  este la a patra sa participare la Jocurile Olimpice de Iarnă. La ultima ediţie a JO de iarnă din Coreea de Sud ea a avut cea mai bună clasare pentru echipa României, locul 7. Paul Pepene (33 ani), și el la a patra participare olimpică, este primul şi singurul schior de fond din România care a câştigat un titlu mondial la categoria sub 23 de ani. El mai are în palmares și două medalii mondiale de argint, la seniori, la schi pe role.

(foto: Comitetul Olimpic și Sportiv Român)

Related posts

Leave a Comment