Raliul Poloniei, o cursă complicată pentru Simone Tempestini

După 4 zile de concurs, 2 abandonuri forţate, 2 starturi după regula Super Rally şi o ambiţie de fier, Simone Tempestini a reuşit să ocupe poziţia a 10-a în clasamentul WRC 2.

Raliul Poloniei este unul dintre preferatele juniorului Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, care în ciuda unor momente dificile a reuşit să ajungă cu bine la final, acumulând experienţă esenţială pentru campania WRC 2.

Simone Tempestini, campionul Junior WRC în exerciţiu, se alinia la startul Raliului Poloniei 2017 (Rally Poland), etapă de Campionat Mondial, după două raliuri excelente făcute în Corsica şi Portugalia, unde reuşise locurile 4, respectiv 3, la categoria la care concurează – WRC 2. Iar totul părea să fie de bun augur, în ton cu forma juniorului Napoca Rally Academy, mai ales că acesta apreciază foarte mult competiţia poloneză.

După ce la proba superspecială care a deschis raliul s-a alergat fără probleme, vineri, în a doua zi de concurs, Simone a avut parte de o surpriză nefericită pe proba specială 4. Ploaia abundentă a făcut ca solul să devină mâlos, iar maşinile din faţă au scos bolovani mari pe traseu. Unul dintre aceştia l-a surprins pe tânărul pilot clujean, iar în urma impactului roata dreapta faţă s-a rupt şi nu a mai putut fi reparată, Simone fiind nevoit să abandoneze. În urma eforturilor considerabile ale echipei tehnice, defecţiunea a putut fi remediată peste noapte, iar Tempestini junior a reluat raliul sâmbătă după regula Super Rally.

În ciuda penalizării de timp, pilotul Napoca Rally Academy a fost extrem de motivat şi a vrut să demonstreze ritmul din ce în ce mai alert pe care îl are pe probele Campionatului Mondial. Spre deosebire de competiţiile precedente la care a luat startul cu Citroen DS3 R5, unde nu s-a sim?it foarte confortabil cu maşina, în Polonia Simo a reuşit „să lege” prietenia pe care şi-o dorea cu aceasta.

Faptul că pe cinci probe a avut cel de-al 4-lea timp în clasă, iar pe alte şase a bifat locul 5, într-o companie selectă, spune multe despre ritmul de cursă reuşit, în ciuda faptului că în condiţii similare alşi piloţi ar fi micşorat tempo-ul.

Istoria de vineri s-a repetat şi sâmbătă. Alt bolovan rătăcit pe traseu a fost lovit, iar în urma impactului a fost avariat serios intercooler-ul maşinii de concurs. Simone şi navigatorul Giovanni Bernacchini au decis să nu rişte inutil avarierea mai serioasă a motorului şi s-au oprit. Dar nu au cedat nici de această dată, iar duminică au revenit în joc apelând încă o dată la regula Super Rally.

„Raliul Poloniei nu a decurs aşa cum ne doream anul acesta şi am fost nevoiţi să abandonăm de două ori şi să reluăm startul utilizând regula Super Rally. Ne pare rău pentru această situaţie, cu atât mai mult cu cât ritmul nostru de pe probe a fost bun şi ne putea implica în lupta pentru podium. Pot să spun că în timpul cursei m-am simţit excep?ional la volan şi chiar dacă a fost foarte alunecos pe probele speciale din Polonia, am reuşit să aprofundez relaţia cu maşina. Aşteptăm cu optimism următoarea etapă din Campionatul Mondial şi doresc să le mulţumesc pe această cale tuturor românilor care au fost pe probe în Polonia. De asemenea, vreau să le mulţumesc mult tuturor partenerilor noştri care au făcut posibilă prezenţa noastră la startul acestui raliu”, a declarat după finalul întrecerii, Simone Tempestini.

În concluzie, Raliul Poloniei s-a terminat cu un rezultat la care mai nimeni nu mai spera, în afară de Simone. Locul 10 în clasamentul WRC 2 i-a adus 1 punct în ierarhia generală a sezonului. Însă marele câştig este interacţiunea bună cu maşina, care dă multă încredere pentru viitor.


Related posts

Leave a Comment