R. Moldova dă jos gardul de sârmă ghimpată de la graniţa cu România

Procesul de înlăturare a gardului de sârmă ghimpată de la frontiera cu România a început în Republica Moldova, premierul Vlad Filat prezidând miercuri o şedinţă de lucru pe această temă, relatează Timpul.”În fiecare raion se va lucra în conformitate cu graficele şi planurile interne. Purcedeţi la lucru fără tăieri de panglici sau acţiuni de acest gen. Important este ca procesul să fie dus la bun sfârşit în timp util”, a subliniat Filat.
La şedinţă au participat liderii de raioane de la frontiera cu România, conducerea Serviciului de Grăniceri, a Serviciului Vamal şi a întreprinderii de stat “Moldsilva”.
Vlad Filat a solicitat instituţiilor centrale responsabile, precum şi autorităţilor centrale, să colaboreze şi să identifice soluţii pentru toate problemele ce pot apărea. Şeful Guvernului a cerut să se acorde o atenţie deosebită rezervaţiilor naturale, astfel încât procesul de înlăturare a sârmei ghimpate să nu le provoace prejudicii.
În total, urmează să fie desfiinţaţi 360 de kilometri de sârma ghimpată.
Participanţii la şedinţă au hotărât că sârma va fi stocată, într-o prima etapă, pe teritoriul pichetelor de grăniceri, după care va fi adoptată o decizie în legătură cu utilizarea ei.

Related posts

Leave a Comment