PSD a recastigat trei deputati clujeni, care facusera pasul spre Pro Romania

O săptămână. Atât au stat în Opoziţie trei deputaţi clujeni, care şi-au anunţat ieri revenirea în PSD. Este vorba de Horia Nasra şi de Cornel Itu, care reprezintă în Parlament PSD Cluj, şi de Sorin Bota, care, deşi clujean, reprezintă în Parlament Maramureşul.

Sorina Bota a semnat moţiunea de cenzură îndreptată împotriva Guvernului, după ce a acuzat politicile publice dezastruoase în domenii cum ar fi cel al Transporturilor. Acum, Sorin Bota a revenit şi a declarat că va activa în continuare în PSD şi că va susţine în continuare Guvernul. Presa din Bucureşti a scris că motivul răzgândirii este numirea lui Sorin Bota în funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. El a mai candidat şi în trecut, fără succes, pentru această funcţie. Acum, postul de preşedinte al Autorităţii a devenit, din nou, vacant, după demisia lui Leonardo Badea. Sorin Bota, intervievat de Digi24, nu a negat că ar putea deveni preşedinte al Autorităţii. ”Eu am mai fost, am mai candidat, am ieşit, am renunţat, tot pe o chestiune de solidaritate internă de partid. Pentru mine nu contează atât de mult funcţiile, contează ce se face, din punct de vedere politic, ca om politic în ţară, într-o instituţie, într-un minister”, a declarat Sorin Bota pentru televiziunea bucureşteană.

 

În schimb, Horia Nasra şi Cornel Itu sunt în conflict deschis cu noul preşedinte al PSD Cluj, Liviu Alexa. Acesta i-a acuzat pe cei care au condus până acum organizaţia că ar fi făcut blaturi politice cu PNL şi cu UDMR. Liviu Alexa a cerut demisiile mai multor consilieri locali şi judeţeni ai PSD, precum şi a mai multor reprezentanţi ai PSD din instituţii deconcentrare. În acest context, fostul preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, Remus Lăpuşan, a demisionat din partid şi din Consiliul Judeţean. Deputaţii Horia Nasra şi Cornel Itu au demisionat, au trecut la Pro România, însă acum s-au întors în PSD.

 

Revenirea lor are loc în contextul în care Liviu Alexa a jignit grav mai mulţi jurnalişti din Cluj, pe care i-a calificat drept ”boschetari”, după ce comportamentul său a fost reclamat preşedintelui PSD, Viorica Dăncilă. După noul derapaj al preşedintelui PSD Cluj, care deţine mai multe instituţii de presă cu o reputaţie îndoielnică, Asociaţia Profesioniştilor în Presă din Cluj l-au reclamat pe Liviu Alexa organizaţiilor naţionale şi internaţionale care au ca obiect protejarea dreptului la informare. O scrisoare de protest a fost trimisă şi social-democraţilor europeni.

Related posts

Leave a Comment