Propuneri ale Comisiei Europene: Reduceri de fonduri europene si amenzi pentru statele care au deficit bugetar

Comisia Europeană prezinta miercuri propunerile legislative – o directivă şi cinci regulamente – privind guvernanţa economică europeană. Primul semestru economic european va fi introdus din primavara lui 2011, iar pachetul legislativ de miercuri va conţine sancţiunile şi modalităţile în care statele membre pot fi făcute să respecte Pactul de Stabilitate şi Creştere.
Un fond permanent de salvare a zonei euro, reduceri de fonduri europene, amenzi şi un “sistem de alertă” privind evoluţia salariilor din sectorul public sunt elemente despre care presa europeană susţine că s-ar regăsi în pachetul legislativ.
După întărirea puterilor de audit ale Eurostat pentru a asigura o mai mare acurateţe şi a conferi încredere în datele prezentate de state membre, Comisia Europeană a prezentat în primăvară, în luna mai, elementele unei mai puternice guvernanţe
economice la nivel european. Simplificat, un control mai mare asupra întocmirii bugetelor statelor UE, pentru a evita situaţii de genul crizei din Grecia şi ameninţări la stabilitatea şi chiar existenţa zonei euro.

Articol complet pe HotNews.ro

Related posts

Leave a Comment