UE a cheltuit 112 miliarde de euro în 2009

Comisia Europeană a prezentat marţi pe ce s-a cheltuit bugetul UE din 2009: cele 112 miliarde de euro (97% dintre ele din credite) au fost preponderent destinate măsurilor de stimulare a creşterii economice, creării de locuri de muncă, cercetării şi dezvoltării şi agriculturii, se arată într-un comunicat al Comisiei.
44 de miliarde de euro pentru creştere şi competitivitate, 40 de miliarde destinate zonelor rurale, 10 miliarde de euro pentru acţiune externă UE şi 7,4 miliarde de euro pentru administraţie – sunt câteva capitole bugetare cu cheltuielile aferente prezentate în raport.
În cadrul măsurilor de redresare economică, cărora – potrivit comisarului Lewandowski – li s-a atribuit o treime din buget, Comisia arată că plăţile prin politica de coeziune s-au dublat faţă de 2008, de la 11,5 miliarde de euro, la 25,5 miliarde de euro.
În 2009, alte 6,3 miliarde de euro au fost cheltuite pentru cel de-al şaptelea program-cadru pentru cercetare şi dezvoltare şi astfel au fost sprijinite peste 1000 de proiecte în domeniul cercetării, scrie HotNews.ro

Related posts

Leave a Comment