Proiect internațional de viziune culturală, organizat de Opera Națională Română Cluj-Napoca

VERUM SOLITUS Vocal Competition, powered by TeraSteel, este un proiect de viziune culturală organizat de Opera Națională Română Cluj-Napoca împreună cu Asociația Culturală New Hope Music, ce aduce în atenție un nou concurs de interpretare muzicală – canto.

Potrivit organizatorilor, Verum Solitus Vocal Competition a luat naștere din dorința de a descoperi și susține interpreții de operă ai zilelor noastre, marcând anul 2023 cu o nouă competiție în România, adresată tinerelor talente ale universului operistic. Juriul este prezidat de mezzosoprana Viorica Cortez, căreia i se alătură Manageri și Directori artistici ai instituțiilor lirice din România și Republica Moldova. Sub egida Verum Solitus Vocal Competition se reunesc, așadar, numeroase personalități artistice și multiple entități culturale emblematice!

Gala Laureaților, care îi va aduce în atenția publicului pe cei 10 artiști lirici selecționați pentru finală, propune o seară cu totul specială, a cărui final va dezvălui cei trei câștigători ai competiții. Nu doar juriul va selecționa favoriții, ci și publicul este invitat să participe activ, votând în timp real prin SMS interpretul favorit.

Proiectul reprezintă o seară muzicală deosebită, cu un program muzical contând din selecții de arii din opere, care va scrie istorie în viața unor tineri artiști lirici talentați!

Premiile concursului:

  • MARELE PREMIU pentru voce feminină;
  • MARELE PREMIU pentru voce masculină;
  • PREMIUL PUBLICULUI

Evenimentul va avea loc vineri, 9 iunie 2023, de la ora 18:30.

Related posts

One Thought to “Proiect internațional de viziune culturală, organizat de Opera Națională Română Cluj-Napoca”

  1. […] Proiect internațional de viziune culturală, organizat de Opera Națională Română Cluj-Napoca […]

Leave a Comment