Peste 55.000 de spectatori la spectacolele Operei Vox din ultimul an: Regalul Vienez în topul preferinţelor

Peste 55.000 de iubitori de operă şi balet s-au bucurat de spectacole de prestigiu în stagiunea 2022-2023, grație producțiilor puse în scenă de Opera Vox ce au străbătut țara in turnee de mare succes. Spectacolele de balet “Cocoșatul de la Notre-Dame” și “Carmen” şi concertele “Regal Vienez” şi “3 Tenori Italieni” au fost piesele de rezistență ce au cucerit spectatorii în stagiunea ce tocmai s-a încheiat 

Luna martie, aflată sub farmecul feminității, a fost momentul ideal pentru a prezenta publicului o poveste de un romantism aparte: “Cocoșatul de la Notre Dame” a adus lacrimi de emoție în ochii privitorilor în fiecare din cele 12 săli în care s-a jucat baletul pus în scenă de Opera Vox și Teatro D’Opera Italiana. Peste 9000 de spectatori s-au bucurat de o montare în spirit clasic, plină de fantezie și culoare, semnată de Vlad Sebastian. În rolurile principale au strălucit Alin Rîpă și Ioana Cristina Terebesy. În București, interesul mare al publicului a stat la baza deciziei de a avea două reprezentaţii în aceeaşi zi.

Luna cireșilor înfloriți a oferit un nou dar iubitorilor de dans din 9 orase, de data aceasta cu o punerea in scenă în manieră neo-clasică a baletului Carmen. Acordurile lui Bizet, adaptate pentru balet de Rodion Schendrin, au fost cadrul muzical în care prim-balerini de top de la Opera Vox şi Teatro d’Opera Italiana au istorisit într-o viziune coregrafică captivantă povestea plină de suspans și dramatism a frumoasei și intens disputatei Carmen. Peste 6000 de spectatori au fost cuceriți, mulți dintre aceștia în orașe ce s-au bucurat în premieră de acest gen de spectacol. Şi acest spectacol a fost jucat de două ori în aceeaşi zi în Bucureşti, astfel că turneul a însumat 10 reprezentaţii.

Parada marilor turnee a continuat în a doua jumătate a lunii mai, de data aceasta cu accentul pe muzică: prezentat în premieră în 17 orașe din România, concertul  3 Tenori Italieni a atras și încântat publicul, ce a umplut sălile de spectacol. Neprețuitul dar al muzicii clasice italiene a ajuns în România, în interpretarea tenorilor Domenico Menini, Alessandro Goldoni și Angelo Forte. De-a lungul celor 18 concerte găzduite în 17 oraşe aproape 12.000 de spectatori au cântat refrenele celebrelor canțonete “Funiculi Funicula” sau “O Sole Mio”, au ascultat cu răsuflarea tăiată emoționanta arie “E lucevan le stele” și au aplaudat frenetic “Nessun Dorma”.

Orchestra Operei Vox, Orchestra Teatro D’Opera Italiana și Corul Operei Vox au fost parte integrantă a turneului, sub bagheta lui Bogdan Costache. Tânărul și talentatul muzician și-a asumat dublul rol de dirijor și solist violonist, într-o abordare curajoasă și inedită inspirată de Johan Strauss şi ulterior de André Rieu, ce a fost imediat apreciată de public.

 

Ce urmează în stagiunea 2023 -2024: turneu în Malaezia şi Regal Vienez în România

Opera Vox anunță cu bucurie că în stagiunea de toamnă – iarnă pornește din nou la drum: în luna octombrie orchestra reunită a Teatro D’Opera Italiana și Opera Vox concertează în Malaezia, în onoranta postura de orchestra oficială în cadrul Borneo Opera Festival, cel mai mare Festival de operă din Asia. Apoi, în luna decembrie revine pe marile scene din țară, în deja tradiționalul turneu Regal Vienez.

Regalul Vienez va cuprinde arii celebre din opere şi operete ce vor face deliciul publicului în interpretarea unor soliști de marcă din teatre de operă din țară sau străinătate. Programul va fi completat de spectaculoase momente coregrafice pe ritmurile valsurilor și polcilor binecunoscute ale lui Strauss iar printre punctele de vârf ale spectacolului se vor regăsi Dunărea albastră, Brindisi din Traviata și bineînțeles Radetzky March, alături de multe alte surprize. Detalii și programul turneului vor fi anunțate în curând.

CITEȘTE ȘI:

Proiect internațional de viziune culturală, organizat de Opera Națională Română Cluj-Napoca

„Dictatorii”, spectacol de teatru la USAMV Cluj-Napoca – Află unde și când

Related posts

Leave a Comment