Produsele tradiționale de la Cluj ajung la târg, în capitală

Târgul de Primăvară „Produs Românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!” se va desfășura în perioada 8 – 12 martie 2023.

Evenimentul, derulat prin intermediul Asociației Produs de Cluj, va avea loc la București, în curtea Ministerului Agriculturii și va fi cu acces liber pentru toți cei interesați.

În contextul în care creșterea consumului de produse românești este o prioritate pentru MADR în promovarea produselor agroalimentare românești și pentru punerea în valoare a tradițiilor gastronomice și culinare autohtone, precum și a obiceiurilor și meșteșugurilor locale, la acest eveniment vor participa peste 30 de producători și artizani locali, din regiunea de Nord-Vest și Centru a României. Asociația Produs de Cluj promovează, prin intermediul târgurilor naționale și internaționale, de peste 10 ani, preparate alimentare realizate de mici întreprinzători locali, obținute din materie primă provenită din microfermele proprii și de la fermieri din zonă, punând în valoare brandurile regionale și nu numai.

În cadrul acestui târg vor fi expuse produse atestate tradițional din categoria panificație și patiserie, respectiv pâine de casă cu cartofi, chec de casă, colac cu nucă, sau gemuri din prune, dar și produse care au dobândit mențiunea ,,produs montan” din categoria lactate și fructe și legume procesate.

Oferta va fi una variată cu degustare și achiziționare de preparate din carne, lapte, fructe și legume, dulcețuri, gemuri, sucuri, siropuri, uleiuri presate la rece, produse de patiserie, produse apicole, țuică și vin, obținute de producătorii români prin valorificarea materiei prime locale.

Specificul zonei Ardealului va fi oferit de meșterii artizani care vor expune costume populare, sculpturi în lemn, pielărie sau sticlă, precum și renumitele păpuși artizanale, îmbrăcate în port tradițional românesc.

De-a lungul celor cinci zile de târg, între orele 9:00-19:00, vizitatorii vor putea lua parte la spectacole și recitaluri folclorice, susținute de interpreți renumiți.

Și pentru că e primăvară și pentru că niciun 8 Martie nu uită să celebreze femeia, cei prezenți sunt așteptați să aleagă florile primăverii de la florarii români.

Târgul de Primăvară este organizat de Consiliul Județean Cluj cu suportul MADR, având ca partener principal TETAROM SA Cluj și parteneri Școala Populară de Arte ,,Tudor Jarda” Cluj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, Compania de Apă Someș SA și Centrul AgroTransilvania.

Related posts

Leave a Comment