Primăria Cluj-Napoca a semnat contractul pentru construirea unei Săli Polivalente Sportive

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a făcut publică semnarea contractului cu firma CON-A, pentru construirea Sălii Polivalente de pe Aleea Stadion.

Noua sală va fi construită pe patru niveluri: subsol, parter și trei etaje. Sala va avea 7070 de locuri cu anexele sportive și tehnice aferente, cu dotări complementare de alimentație publică, spatii comerciale care vor putea fi închiriate și un parking pe 1 nivel, pentru minimum 446 de mașini. Clădirea va fi împărțită în mai multe zone precum zona VIP și tehnică, zona publicului, cea a sportivilor, zona anexelor sălii și cea a spațiilor comerciale.

Proiectarea și execuția se va face astfel încât sala să fie folosită în cât mai multe ramuri sportive: baschet, volei, handbal, dar și gimnastică, box, judo, karate sau scrimă. Pe lânga acestea vor putea fi găzduite și activități precum cele de dans sportiv, competiții internaționale, congrese internaționale pentru 5000 de invitați sau concerte de scenă cu 7.000 de invitați.

Sala Polivalentă, alături de stadion și de turn, face parte din Complexul Sportiv pe care Primăria și-a propus să îl finalizeze până în 2012. Construcția va fi ridicată pe Aleea Stadion, în apropierea Stadionului ”Ion Moinea”.

Licitația pentru construirea sălii a avut loc în 19 noiembrie 2010, pe portalul electronic de licitații publice SEAP și a fost câștigată de firma CON-A cu oferta financiară de 50 926 063,83 lei fără TVA și termen de finalizare de 36 luni calendaristice.

Related posts

Leave a Comment