Primarul din Beliş, un inginer silvic şi un tehnician reţinuţi pentru infracţiuni la regimul silvic

Trei persoane, între care primarul localităţii clujene Beliş şi un inginer silvic, au fost reţinuţi de procurorii Parchetului Judecătoriei Huedin. Ei sunt acuzaţi de mai multe infracţiuni la regimul silvic, într-un dosar al cărui prejudiciu este estimat, în acest moment, la 250.000 de euro, potrivit evz.ro. 

Primarul Viorel Matiş a fost reţinut alături de inginerul silvic Nicolae Goga şi de tehnicianul silvic Marcel Lungu, scrie Evenimentul Zilei. Cei trei sunt cercetaţi pentru infracţiuni silvice, fals şi abuz în serviciu. Potrivit unor surse judiciare, în anul 2013, Viorel Matiş, în calitate de şef de ocol, ar fi aprobat tăierea fără drept a aproximativ 5.000 de metri cubi de lemn din cantonul Ciurtuci.

 

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, luni au fost făcute opt percheziţii în judeţul Cluj, trei bărbaţi suspectaţi de fapte ilegale la regimul silvic fiind reţinuţi. „Prin punerea în executare a mandatelor de percheziţie au fost descoperite şi ridicate bunuri şi înscrisuri care servesc ca probe în dosarul penal şi au fost sechestrate obiecte şi diverse sume de bani. În cauză au fost extinse cercetările faţă de trei bărbaţi, în vârstă de 50, 40 şi 59 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, comuna Beliş, respectiv comună Poieni, judeţul Cluj, care la data săvârşirii faptelor îndeplineau atribuţii de lucrători silvici”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Related posts

Leave a Comment