Prima țară din Europa care va administra pastila împotriva COVID-19

Franța va începe săptămâna aceasta să administreze pastila Pfizer anti-COVID, prima pastilă pentru tratarea COVID-19 aprobată în 27 de țări din UE.

Franța se confruntă în continuare cu foarte multe cazuri de infectare cu coronavirus, însă numărul de spitalizările pentru cazurile grave a scăzut, iar guvernul francez a început miercuri să ridice din restricțiile anti-Covid. Măștile nu mai sunt obligatorii în aer liber în Franța, sunt din nou permise mulțimile la concerte și în locurile sportive, iar ordinul guvernamental de a lucra cu jumătate de normă de acasă a fost ridicat.

Între timp, Franța a primit primele 10.000 de doze de medicament Pfizer Paxlovid și acestea vor fi disponibile în farmacii începând de vineri, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății. Astfel, Franța devine prima țară din Uniunea Europeană care va începe să ofere tratamentul.

Acesta va fi administrat adulților cu simptome care nu necesită oxigen și care prezintă un risc mai mare de boală severă, conform ghidurilor Agenției Europene pentru Medicamente.

Stocurile de medicament rămân limitate la nivel mondial.

Related posts

Leave a Comment