Preşedintele Republicii Moldova Mihai Ghimpu: Voi preda preşedinţia CSI cu mare satisfacţie


Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova Mihai Ghimpu susţină că va preda ştafeta preşedinţiei CSI unui alt stat post-sovietic cu multă satisfacţie.Mihai Ghimpu a infirmat afirmaţiile potrivit cărora autorităţile moldoveneşti intenţionează să abandoneze CSI-ul şi să adere la NATO. Ghimpu a declarat că “aderarea la NATO sau ieşirea din CSI nu se numără printre obiectivele “Alianţei pentru Integrare Europeană”.
-“Dcaă Republica Moldova conform voinţei destinului a ajuns în CSI, atunci nu poţi să tai cu foarfecele acest fapt”, a menţionat Ghimpu.
Republica Moldova a deţinut preşedinţia în anul 2009 în Consiliul şefilor de stat, în Consiliului şefilor de guvern, în Consiliul miniştrilor afacerilor de externe, în Consiliul economic şi alte organizaţii CSI.
Mihai Ghimpu consideră că astăzi întrebarea nu constă cu cine să fii: cu NATO sau CSI. Potrivit spuselor sale, nimeni din Alianţă nu enunţă ca în prim plan să fie pusă aderarea la NATO sau ieşirea din CSI, pentru că, mai întâi de toate, trebuie făcut tot posibilul ca să fie depăşită criza, mai ales avansarea reformelor.

Related posts

Leave a Comment