Premii pentru profesorii care au predat în programul TeleȘcoala

În cadrul Galei TeleȘcoala, organizată la Cluj, au fost premiate 84 de cadre didactice din județele Cluj, Bihor, Mureș și Harghita care au susținut lecții televizate, în limba maghiară, la disciplinele limba și literatura română, limba și literatura maghiară, matematică, istorie, biologie, precum și la unele discipline specifice învățământului primar.

Programul educațional TeleȘcoala se află la a III-a ediție și se desfășoară în baza Protocolului de colaborare încheiat între Ministerul Educației și Societatea Română de Televiziune, cu scopul de a înregistra lecții, difuzate  prin intermediul Televiziunii Române. Postul TVR Cluj a difuzat, în anul școlar 2020-2021, 172 de lecții de specialitate pentru elevii care studiază în limba minorității maghiare, în vederea creșterii performațelor școlare la discipinele din care aceștia au susținut evaluări stadiale și examene naționale.

Evenimentul, organizat azi la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, în colaborare cu Asociația Culturală Ady Endre și Fundația Communitas, s-a desfășurat în două serii, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare.

Premierea profesorilor clujeni a avut loc în prezența prefectului de Cluj, Istvan Tasnadi.

“Proiectul TeleȘcoala este un prim pas în realizarea unei biblioteci digitale, un instrument de învățare deosebit de util, care permite elevilor și cadrelor didactice să beneficieze de experiențe diverse de învățare, urmărind predarea aceluiași conținut în diverse demersuri didactice aparținând altor cadre didactice, decât a celor care predau la clasă. Le mulțumesc tuturor cadrelor didactice din județul Cluj pentru implicarea voluntară în acest proiect, ale cărui produse au fost apreciate de elevi și părinți din întraga țară”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al județului Cluj.

Related posts

Leave a Comment