Președintele BNS Cluj este un fost pușcăriaș

Actualul președinte al filialei clujene a Blocului Național Sindical (BNS), Nati Ariton, este un fost pușcăriaș. Dezvăluirea a fost făcută de către deputatul independent Mircia Giurgiu, coleg în BNS cu Nati Ariton.Mircia Giurgiu spune că a primit, din partea foștilor colegi ai lui Nati Ariton, copia unei decizii judecătorești prin care Tribunalul Județean Cluj l-a condamnat, în anul 1984, pe Nati Ariton la șapte ani de închisoare cu suspendare și la trei ani de interzicere a unor drepturi. Decizia judecătorească a fost pronunțată pentru delapidare.

Concret, Nati Ariton ar fi delapidat suma de 68.000 de lei din fondurile Asociației de Locatari de pe strada Mogoșoaia numărul 4. Actualul lider sindical a executat aproape trei ani și jumătate de închisoare și a fost pus în libertate în anul 1988.

”Am primit copia deciziei Tribunalului Cluj de mai multă vreme, însă am decis să o fac publică doar acum, pentru că nu am vrut să fiu acuzat că urmăresc să influențez campania electorală”, a spus deputatul Mircia Giurgiu, care a candidat ca independent pentru Primăria Clujului. În ultima săptămână de campanie, deși liderii naționali ai BNS și-au exprimat sprijinul pentru Mircia Giurgiu, Nati Ariton a decis să semneze un protocol de colaborare cu candidatul USL la Primărie, senatorul Marius Nicoară.

Acum, colegii săi din BNS îi cer demisia. Ei spun că nu a existat o ședință a conducerii BNS în care să fi fost luată decizia susținerii lui Marius Nicoară. Mai mult, ei consideră că Nati Ariton nu mai poate conduce BNS Cluj și că trebuie să își dea demisia. De asemenea, ei îi cer demisia și din postul de angajat al BNS în cadrul unui proiect european. Acest lucru ar presupune o serioasă lovitură financiară pentru Nati Ariton, spun colegii săi din BNS, în condițiile în care actualul președinte al organizației sindicale are un salariu care depășește 1.000 de euro.

Nati Ariton a declarat că va comenta aceste fapte într-o conferință de presă pe care o va organiza mâine.

Related posts

Leave a Comment