Politehnica Cluj, în Final Four-ul Campionatului Naţional de Oină

Baza sportivă CMC din Cluj-Napoca a găzduit turneul regulat al Campionatului Naţional de Oină, la finalul căruia au fost stabilite echipele care se vor înfrunta în Final Four. Este vorba de Frontiera Constanţa, Straja Bucureşti, Politehnica Cluj-Napoca şi Biruinţa Gherăieşti. La turneul de la Cluj au luat parte opt echipe din elita oinei româneşti.

Timp de două zile, cele mai bune echipe româneşti de oină s-au înfruntat la Cluj în cadrul unui turneu în care fiecare echipă a jucat cu fiecare. La finalul competiţiei, cele mai bune patru formaţii s-au calificat în Final Four. Nivelul competiţiei a fost unul deosebit de ridicat, spune preşedintele  Federaţiei Române de Oină, Nicolae Dobre.

 

Surpriza plăcută a competiţiei a fost clubul gazdă, Politehnica Cluj. Preşedintele acestuia, Radu Munteanu, spune care au fost ingredientele succesului: ambiţie, entuziasm şi multă muncă.

 

Oina este sport naţional în România. Acest sport mai este practicat şi în Republica Moldova, iar cei care conduc destinele acestui sport doresc să îl înscrie pe lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii. Federaţia Română de Oină îşi desfăşoară activitatea sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României.

Related posts

Leave a Comment