Zilele Clujului au strâns mii de oameni la spectacolul de videomapping şi la concertul din Piaţa Unirii

Câteva mii de clujeni sunt aşteptaţi în această seară în Piaţa Unirii, pentru a participa la spectacolul de muzică clasică oferit în aer liber de artiştii Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”, de cei Operei Maghiare şi de cei ai Operei Naţionale Române. De asemenea, în această seară, pe strada Iuliu Maniu, va avea loc instalarea unei mese lungi de 100 de metri, unde clujenii şi turiştii vor fi invitaţi să îşi aducă gustări şi să ia masa în comun.

Câteva mii de clujeni au asistat ieri seară la o proiecţie de tip video mapping care a avut loc în Piaţa Unirii, şi la un concert care a reunit nume precum Zdop şi Zdup, Alternosfera sau Direcţia 5. De un mare interes s-a bucurat şi tabăra medievală organizată pe strada Potaissa, lângă zidul vechii cetăţi. Acolo şi-au adus corturile cavaleri din Transilvania, dar şi o oase turcească.

 

Pe străduţele medievale ale oraşului răsună şi cântece tradiţionale, interpretate din frunză. Tot în centrul oraşului are loc un Festival Culinar Internaţional pe strada Mihail Kogălniceanu. Mâine, centrul oraşului se va transforma într-un spaţiu dedicat iubitorilor de folclor.

 


Related posts

Leave a Comment