Podium special pentru Napoca Rally Academy la Raliul Moldovei 2017

Napoca Rally Academy pornea la Raliul Moldovei 2017, disputat în judeţul Bacău, cu gândul de a obţine a patra victorie consecutivă în sezonul 2017 al CNRD.

Simone Tempestini a reuşit performanţa, dar finalul competiţiei i-a aparţinut lui Bogdan Marişca.

Simone Tempestini mergea la Bacău după două raliuri din campionatul intern (BT Transilvania Rally powered by Ford şi Raliul Aradului) în care a întâmpinat diverse probleme, care l-au împiedicat să obţină rezultatele la care spera. În acelaşi timp, echipa Napoca Rally Academy pornea în concurs cu un moral foarte bun, cu victorii şi performanţe excelente la toate clasele, pentru toate cele cinci echipaje înscrise la Bacău.

După ce au ţinut capul de afiş în primele trei runde ale stagiunii, când şi-au împărţit frăţeşte victoriile de etapă, echipajele Simone Tempestini/Marc Banca şi Bogdan Marişca/Carmen Poenaru au asigurat sarea şi piperul şi la Bacău, unde au ocupat primele două locuri ale podiumului general până spre finalul cursei.

Dacă pentru Simone (Citroen DS3 R5) a fost un concurs în care totul a mers conform planului, pentru Bogdan şi Carmen (Ford Fiesta R5) au existat peripeţii chiar pe ultima probă specială, cea care avea şi statut de Power Stage. Cu puţin înainte de linia de sosire, roata stânga faţă a cedat, iar cei doi au fost nevoiţi să se târâie, efectiv, până după Stopul probei, unde au făcut tot posibilul ca să remedieze braţul punţii fa?ă rupt. S-a apelat la o chingă textilă, iar pentru ca improvizaţia să nu cedeze până la Sosirea oficială a raliului, în Bacău, cei doi au circulat cu maximă prudenţă pe etapa de legătură.

Deşi, au fost penalizaţi pentru întârzierea în penultimul control orar al cursei, iar la secundele primite s-au adăugat şi cele pe care le-au pierdut pe probă după ruperea roţii, Bogdan şi Carmen au reuşit să termine totuşi, pe poziţia a treia a podiumului, evitând, astfel, un scenariu de film de groază, din punct de vedere sportiv. La finalul raliului, ei au fost impresionaţi şi recunoscători pentru sprijinul primit, dovedindu-se încă o dată că în situaţii dificile adversarii de pe probe devin prieteni care te motivează.

Aşadar, la finalul etapei, podiumul general era colorat de două echipaje verzi, Napoca Rally Academy, de pe pozi?iile 1 şi 3. În acela?i ton, NRA s-a impus şi în întrecera echipelor, rezultat la care şi-au adus aportul şi Norbert Maior cu Dorin Pulpea (Dacia Sandero), Mihai Manole cu Florin Dorca (Peugeot 208 R2) şi Florin Tincescu împreună cu Sergiu Itu (Mitsubishi Lancer EVO IX).

“Sunt bucuros că am revenit pe primul loc al podiumului şi mă bucur că am făcut raliul de la Bacău cu gândul la ce mă a?teaptă în Polonia, în WRC, peste două săptămâni. În plus, suntem cu toţii foarte fericiţi pentru succesul reportat de Napoca Rally Academy, pentru că am reuşit să ne apropiem iar de locul 1 la echipe, care este acum la doar 3 puncte distanţă”, a declarat Simone Tempestini la finalul raliului.

Norbert şi Dorin au dominat, în stilul cu care ne-au obişnuit deja în 2017, clasamentul Cupei Dacia, obţinând încă o victorie, dar şi un binemeritat loc 2 la Clasa 9, în spatele unui Suzuki Swift mai puternic. Cu acest rezultat, pilotul din Braşov, care acum se află în focul examenului de Bacalaureat, a devenit lider al Clasei 9 în 2017. Norbert a fost şi cel mai rapid junior de la Bacău.

Mihai Manole şi Florin Dorca au continuat ritmul bun pe care l-au arătat şi la Arad şi s-au impus detaşat la Clasa 7. A fost un raliu cu două suprafeţe de rulare complet diferite în cele două zile de concurs, care au impus maniere diferite de abordare din punct de vedere al pilotajului, la care Mihai s-a adaptat uşor. Cei doi nu vor fi prezenţi la următoarea etapă din campionat, dar vor reveni odată cu macadamul de la Iaşi.

Florin Tincescu şi Sergiu Itu au început la Bacău în stilul lor caracteristic, atacând hotărât. Din păcate, o eroare pe un viraj la abordarea unui interior pe cea de-a doua buclă a primei zile de concurs a avut ca rezultat nedorit o răsturnare, care deşi le-a permis celor doi să meargă mai departe, a dus şi la fisurarea radiatorului, iar pentru a proteja motorul, Florin şi Sergiu s-au văzut nevoiţi să abandoneze. Cei doi au continuat a doua zi a cursei în regim Super Rally şi au strâns aprecieri pentru determinarea de care au dat dovadă.

Urmatoarea etapă din CNRD, cea de-a V-a, se va desfăşura la Harghita, la mijlocul lunii viitoare. Până atunci, reprezentantul NRA şi Campionul WRC Junior în exerciţiu, Simone Tempestini, urmează să concureze în Polonia, etapă din Campionatul Mondial care se va desfăşura peste 2 săptămâni.

Related posts

Leave a Comment