Platformă gratuită pentru tinerii jurnalişti

Prima platformă gratuită destinată tinerilor jurnalişti a fost lansată azi. Youthmedia.org.ro este prima platformă românească cu conţinut gratuit de media, unde tinerii pot să difuzeze, să exploreze și să creeze împreună materiale de calitate jurnalistică în format video, audio, foto, PDF şi text.Youthmedia oferă avantaje nu numai tinerilor jurnaliști, ci și persoanelor sau organizațiilor care au nevoie de acces la conținut gratuit. Toate materialele încărcate sunt disponibile pentru descărcare sub licenţă Creative Commons. Aceasta permite folosirea lor pe print, în online, în mediul comercial sau nonprofit, în funcție de tipul de licență selectată. Fiecare utilizator are posibilitatea să aleagă dintre cele patru tipuri de licenţă disponibile pe site: atribuire-necomercial, atribuire, atribuire-fără opere derivate, atribuire-necomercial-fără opere derivate.
Youthmedia este un proiect european realizat în România de către Asociaţia Studenţilor la Jurnalism şi Comunicare (ASJC – Youthpress Romania). El a fost inițiat în 2005 de European Youth Press, o organizaţie umbrelă pentru tinerii jurnaliști din Europa.
Prima platforma dezvoltată, youthmedia.eu, a dat startul unei reţele de platforme naţionale. În prezent, acestea există în Austria, Germania, Franța, Suedia și România și platforma asiatică, AMIC Young Communicators Network. Împreună adună peste 20.000 de utilizatori, cu 55.000 de fișiere încărcate. Dintre aceștia, români sunt peste 600. Orice material postat pe oricare dintre platforme poate fi regăsit şi pe celelalte. Astfel, Youthmedia oferă oportunitatea interacţiunii între tinerii implicaţi în media la nivel internaţional.

Related posts

Leave a Comment