Plan Urbanistic General reactualizat pentru comuna Ciucea

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a semnat certificatul de urbanism necesar în vederea reactualizării Planului Urbanistic General (P.U.G.) pentru comuna clujeană Ciucea.

Necesitatea actualizării acestei documentații ce vizează intravilanul și extravilanul a două sate, cu o suprafață totală de peste 4.400 hectare și în care locuiesc circa 1.500 de clujeni, a fost determinată de dezvoltarea accentuată a comunei și de noile realități socio-economice din zonă. În plus, PUG-ul aflat în vigoare în acest moment este foarte vechi, el fiind întocmit în anul 1998.

„𝐷𝑎𝑡 𝑓𝑖𝑖𝑛𝑑 𝑓𝑎𝑝𝑡𝑢𝑙 𝑐𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑑𝑜𝑐𝑢𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑖𝑡𝑢𝑖𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑛𝑐𝑖𝑝𝑎𝑙𝑢𝑙 𝑖𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑑𝑒 𝑝𝑙𝑎𝑛𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑖 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑎𝑙 𝑜𝑟𝑖𝑐𝑎𝑟𝑒𝑖 𝑙𝑜𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖, 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑒𝑚 𝑑𝑒 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡𝑎 𝑎𝑑𝑎𝑝𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑙𝑢𝑖 𝑙𝑎 𝑟𝑒𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑖𝑙𝑒 𝑐𝑜𝑡𝑖𝑑𝑖𝑒𝑛𝑒, 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑛𝑑𝑢-𝑠𝑒 𝑡𝑜𝑡𝑜𝑑𝑎𝑡𝑎 𝑜 𝑑𝑒𝑧𝑣𝑜𝑙𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎𝑟𝑎 𝑠𝑖 𝑐𝑜𝑒𝑟𝑒𝑛𝑡𝑎 𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒𝑔𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡”, a precizat Tișe.

Până în acest moment au întocmit noi documentații urbanistice 13 comune clujene, restul UAT-urilor fiind ori în plin proces de actualizare, ori documentațiile acestora se află încă în termenul de valabilitate.

Related posts

Leave a Comment