Peste 60 000 de bilete de autobuz în schimbul genuflexiunilor, în a doua fază a proiectului

Cea de-a doua fază a proiectului Biletul de Sănătate s-a încheiat cu peste 60.000 bilete de autobuz obținute în schimbul a 20 de genuflexiuni.

Stația de Sănătate s-a redeschis în data de 23 august 2021, lângă stația Memorandumului Sud din Cluj-Napoca. În cele cinci luni și jumătate de funcționare, clujenii au făcut 1 milion 200 de mii de genuflexiuni, cumulând peste 120.000 minute de mișcare.

Stația de autobuz smart a funcționat în perioada august 2021 – ianuarie 2022, între orele 08:00-20:00. Proiectul, inițiat de SPORTS FESTIVAL, a fost susținut în cea de-a doua etapă de Primăria Municipiului Cluj-Napoca și de parteneri privați care au susținut contravaloarea biletelor emise: Sykes România, BRK Finacial Group, Metropolitan Life, SPORTS FESTIVAL.

„Ne bucurăm că am inițiat un proiect cu o priză atât de mare la public și că am determinat atât de multă lume, de toate vârstele, să facă mișcare. Toate acțiunile noastre de când am lansat SPORTS FESTIVAL au aceeași misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mișcare, să descopere ce sport li se potrivește și să lase acel sport să le transforme viața. Acum mai mult ca niciodată, credem că este absolut necesar să îi acordăm sportului mai multă atenție și un loc central în viețile noastre. Prin sport se pot pune bazale prevenției și educației, publicul poate fi direcționat către comportamente sănătoase pe termen lung” susține directorul executiv Sports Festival, Mirel Alexa.

Prima stație sportivă smart din România a fost lansată în 2020, în Cluj-Napoca. Cu ajutorul ei, călătorii au putut să obțină un bilet de autobuz într-un mod gratuit și sănătos: făcând 20 de genuflexiuni. Ticketul a fost denumit, în mod simbolic, Biletul de Sănătate și a fost valid pentru o călătorie în rețeaua de transport public a orașului.

În total, de la începutul proiectului până acum, perioada 2020 – 2022, clujenii au făcut peste 2,3 milioane de genuflexiuni.

Related posts

Leave a Comment