Peste 100 de elevi au participat la atelierul de joc tradițional desfășurat în cadrul “Săptămâna Altfel”

„Mândru-i jocu’ pă la noi”, în cadrul “Săptămâna Altfel”, s-a bazat pe două etape importante: vizionarea filmului documentar etnografic ,,Intratu’ fetei în joc, la Orman”, iar, în cea de-a doua parte, s-a derulat atelierul de joc tradițional, coordonat cu mult profesionalism de profesorii Camelia și Ioan Motoc.

Astfel, elevii claselor a III-a A, C, D, F, coordonați de prof. în învățământul primar Mariana Ispas, Georgeta Rus, Adriana Tomuș și Alexandra Dobra, director prof. Paula Balica, au fost inițiați în frumusețea jocurilor tradiționale. Pe tot parcursul activității, elevii au fost activi și s-au arătat interesați de modul în care tinerii de odinioară se cunoșteau și socializau la jocul satului.

După prima etapă, elevii au răspuns corect la toate întrebările adresate, legate de conținutul filmului documentar pe care l-au urmărit, primind ca recompensă revista bianuală a instituției, ,,Brâul”. Evaluarea de la finalul atelierului de joc tradițional s-a realizat printr-o probă practică, aceasta vizând executarea, pe muzică, a tuturor pașilor învățați.

Alături de elevi și cadrele didactice a fost prezent și inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, prof. Marinela Marc, care i-a felicitat pentru acțiunea desfășurată, managerul CJCPCT Cluj, Adriana Irimieș și directorul Școlii Gimnaziale ,,Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca, prof. Paula Balica.

Atelierul de joc tradițional a făcut parte din proiectul „Tradiții clujene în rândul elevilor”, derulat în această perioadă de instituția clujeană, continuă proiectele educative, ce au menirea de a-i apropia pe tineri de tradițiile și obiceiurile populare.

Related posts

Leave a Comment