Peste 1 200 tone de material antiderapant folosite pentru a asigura traficul în județ

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de joi, 2 februarie 2023, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier.

Totuși, din cauza episoadelor de ninsori abundente și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în ultimele 24 de ore, pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 1 februarie 2023, s-a acţionat pe 15 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 12 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 14 drumuri judeţene, cu 12 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 280 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 17 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 13 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 13 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 270 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 16 drumuri judeţene, cu 15 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 13 drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu 13 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 290 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 29 de drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 22 de drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 220 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 12 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe patru drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 170 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Related posts

Leave a Comment