”PEREGRIN PE CINCI CONTINENTE”, o carte de Pompiliu MANEA

La 28 octombrie 2011, la ora 13, în Sala „I. Muşlea”, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” a găzduit un eveniment de excepție și anume lansarea cărții ”Pelegrin pe cinci continente “, semnată de profesorul universitar clujean Pompiliu Manea, apărută la editura MediaMira, Cluj-Napoca, 2011.Holul bibliotecii a găzduit o expoziție de fotografii care a adus în prim plan cele mai memorabile clipe din călătoria ”din jurul pământului” efectuată de profesorul Pompiliu Manea.
Holul bibliotecii a găzduit o expoziție de fotografii care a adus în prim plan cele mai memorabile clipe din călătoria ”din jurul pământului” efectuată de profesorul Pompiliu Manea.
La eveniment și-au dat întrevedere cele mai de seamă personalități clujene reprezentând Academia, Universitatea, Biserica, instituțiile administrației locale, patronat, societate civilă, care s-au arătat interesați să afle mai multe despre expediția profesorului clujean care a traversat ”capătul lumii”.
Moderatorul evenimentului a fost scriitorul Cornel Udrea care a sintetizat itinerariul lucrării, compuse din 700 de pagini, cu o inestimabilă zestre relevată în arta fotografică și conținutul incitant al călătorii în jurul lumii, pe care l-a realizat autorul.
În context, redactorul șef adjunct al ziarului ”Făclia” Michaela Bocu și-a exprimat satisfacția pentru parteneriatul dintre autor și ziar, inclusiv pe parcursul călătoriei, și că în perioada celor de cinci luni de călătorie a autorului redacția ziarului a fost singura din Cluj care a avut asentimentul să publice reportajele, paginile de jurnal şi fotografiile trimise de pe vas din diferite colțuri ale lumi.
Directorul primului cotidian liber “Curierul de Vâlcea“, care a apărut începând din 22 decembrie 1989, Ioan Barbu a calificat lucrarea autorului ca pe un semn de generozitate față de noi.
În cadrul manifestării au fost proiectate a două filme realizate de Pompiliu Manea în timpul călătoriei sale, iar mezzosoprana Lavinia Bocu a prezentat și susținut un recital din repertoriul muzicii culte, care a fost primit cu multă căldură.
Profesorul Pompiliu Manea nu este doar primul român care a făcut înconjurul lumii, ci și profesorul care ne oferă un model de înțelepciune.

Related posts

Leave a Comment