Pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier

Pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier. Totuși, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în zona de munte a județului, pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

În acest context, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Cluj, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 20 februarie 2023, s-a acţionat pe 15 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe trei drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 175 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe șase drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 80 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 13 drumuri judeţene, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi fiind necesară intervenția, inclusiv prin revizii, pe patru drumuri sau sectoare de drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 84 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe șapte drumuri sau sectoare de drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 53 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile situate în zona Gherla intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

La această oră se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Related posts

Leave a Comment