Pe drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă

În cursul dimineţii zilei de joi, 6 aprilie 2023, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier.

Totuși, din cauza căderilor de zăpadă și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în ultimele zile, pe mai multe sectoare de drum, mai ales în zona de munte a județului, există pericolul apariției fenomenului de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 5 aprilie 2023, s-a acţionat pe 12 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a impus intervenția pe un singur drum județean. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 94 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe nouă drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe patru drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 40 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 11 drumuri judeţene, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi fiind necesară intervenția, inclusiv prin revizii, pe șapte drumuri sau sectoare de drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 104 tone de material antiderapant.

Pe drumurile județene situate în zonele Gherla și Dej, momentan, intervențiile specifice activității de iarnă sunt minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă și buldozere pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei în zonele de munte ale județului. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Related posts

Leave a Comment