Pasagerii care aterizează pe Aeroportul Avram Iancu din Cluj pot completa declarațiile online

Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj (AIAIC) introduce posibilitatea completării online a declarației pe proprie răspundere, pentru cei care vin din zonele galbene.

Măsura a fost adoptată pentru a reduce timpii de așteptare și aglomerația din aerogară.

“Având în vedere pandemia de Covid-19 și măsurile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului, pasagerii care sosesc în România din țările / zonele cu risc epidemiologic ridicat (zone declarate „galbene” de către Institutul Național de Sănătate Publică) au obligația de a completa o declarație pe propria răspundere înainte de intrarea în țară”, susține conducerea aeroportului.

Reprezentanții aerogării clujene precizează că toți călătorii care sosesc pe aeroport pot scana această declarație pe un dispozitiv electronic cu conexiune la internet pus la dispoziție în cadrul terminalului de sosiri. Completarea declarației on-line va determina reducerea timpilor de așteptare și fluidizarea fluxului de pasageri sosiți la AIAIC evitându-se, astfel, aglomerările și riscul de răspândire a virusului.

Având în vedere situația generată de pandemia de Covid-19, angajații de la Aeroportul Avram Iancu recomandă pasagerilor ca la sosire să respecte toate măsurile de distanțare socială, măsurile sanitare obligatorii de purtare a măștii și toate instrucțiunile personalului.

Potrivit reprezentanților AIAIC, declarația online se poate completa pe platforma Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Related posts

Leave a Comment