Partidul lui Victor Ponta il curteaza pe fostul vicepremier PSD, Ioan Rus

Liderii Partidului Pro România, condus de fostul premier PSD, Victor Ponta, şi de fostul vicepremier PC, Daniel Constantin, îl curtează pe fostul vicepremier PSD, Ioan Rus. Surse din cadrul Pro România au declarat că, în urmă cu 10 zile, Ioan Rus s-ar fi întâlnit cu liderii clujeni ai partidului, pentru a discuta o eventuală trecere a sa în rândurile noii formaţiuni politice. Fostul vicepremier PSD s-a poziţionat clar de partea opozanţilor lui Liviu Dragnea, încă de la moţiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului condus de Sorin Grindeanu.

Întâlnirea de la Cluj a avut loc exact cu o săptămână înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD, în care mai mulţi lideri ai social-democraţilor, în frunte cu primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, cu vicepremierul Paul Stănescu, cu secretarul general al PSD, Marian Neacşu, şi cu fostul premier, Mihai Tudose, au încercat să forţeze o demisie a lui Liviu Dragnea de la şefia PSD şi a Camerei Deputaţilor. Liviu Dragnea a câştigat bătălia politică cu contestatarii săi, iar acum opozanţii săi se tem că vor avea de suferit.

 

În acest context, Partidul Pro România ar putea deveni refugiul perfect al celor care vor fi pedepsiţi de Liviu Dragnea. De aceea, o eventuală trecere a lui Ioan Rus la formaţiunea politică condusă de Victor Ponta ar putea fi semnul unei adevărate hemoragii dinspre PSD spre Pro România.

 

Ioan Rus a fost vicepremier în Guvernul condus de Adrian Năstase, în care a deţinut şi portofoliile Internelor şi Administraţiei Publice. În cabinetele conduse de Victor Ponta, Ioan Rus a fost, succesiv, ministru de Interne şi al Transporturilor.

 

Pe plan local, el a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi prefect. De asemenea, Ioan Rus a înregistrat un eşec răsunător la alegerile locale pentru funcţia de primar al Clujului din 2004, când a fost înfrânt de actualul primar, Emil Boc.

 

Ioan Rus a deţinut funcţiile de preşedinte al PSD Cluj şi de vicepreşedinte la nivel naţional al PSD. El a fost liderul de necontestat al fostului Grup de la Cluj din PSD, care reunea lideri locali din Transilvania şi Banat. În plan extrapolitic, el este profesor al Universităţii Tehnice Cluj-Napoca şi, totodată, un prosper om de afaceri.

Related posts

Leave a Comment