Parteneriat internaţional pe piaţa de head hunting pentru compania românească Qualia

Compania internaţională de executive search şi consultanţă în resurse umane Friisberg & Partners International a anunţat colaborarea în exclusivitate pentru piaţa din România cu firma Qualia Executive Search.  Qualia Executive Search a fost fondată în ianuarie 2005. În 2016 Qualia a avut o cifră de afaceri de 160.000 de euro, iar anul acesta a obţinut deja 180.000 Euro. Printre clienţii activi ai companiei se numără Heineken, Lagardere Group, Beiersdorf, Schneider Electric, BNP Paribas Real Estate, Carrefour, Marks & Spancer, PayU, Signal Iduna, Syngenta, Vastint, 1&1 Internet Development, Tractebel, Metro Systems, Stefanini sau Systematic.

Friisberg & Partners International a fost fondat în urmă cu 40 de ani în Elveţia, de către Jorgen Friisberg, în prezent preşedinte onorific, şi are în prezent peste 24 de birouri în 20 de ţări.

 

Piaţa muncii şi a serviciilor de head hunting

 

Piaţa locurilor de muncă este din ce în ce mai dificilă, iar candidaţii valoroşi sunt din ce în ce mai puţini. În acest context, companiile apelează din ce în ce mai mult la agenţii de head hunting, în special pentru poziţiile nişate şi pentru cele de middle / top management.

 

“Avem o experienţă de peste 12 ani pe piaţa locală, iar parteneriatul cu Friisberg & Partners International adaugă 40 de ani de experienţă internaţională. Avem în spate o metodologie specifică, validată pe trei continente şi o etică dincolo de cuvinte, bazată atât pe respectul faţă de clienţi cât şi faţă de candidaţii cu care intrăm în legatură. Este ceea ce ne caracterizează, etica personală şi profesională, relaţiile pe termen lung şi sprijinul reciproc. Avem clienţi cu care lucrăm de peste 10 ani şi candidaţi pe care i-am angajat la mulţi ani după ce i-am cunoscut”, precizează Floriana Enescu, managing director al Qualia Executive Search.

 

Angajarea dă bătăi de cap angajaţilor, dar şi angajatorilor

 

Pe lângă stresul generat de găsirea oamenilor potriviţi, angajatorii se confruntă şi cu o altă problemă: timpul îndelungat alocat selecţiei participanţilor la interviuri. De cele mai multe ori, setul de abilităţi şi, mai ales, reputaţia candidaţilor nu se pot vedea cu usurinţă, mai ales când este vorba despre poziţii cheie, de middle şi top management. Aici intervine valoarea agenţiilor de head hunting, care intermediază etapa interviurilor pentru angajatori. “Cel mai important aspect este şi va ramâne eficienţa: timp şi bani. Clienţii noştri apreciază faptul că putem să le oferim în scurt timp de la emiterea cerinţelor cei mai potriviţi candidaţi. Păstrăm legătura cu persoane din toate companiile mari şi avem un network foarte puternic, prin care putem ajunge la cei mai buni candidaţi. De altfel, peste 70% dintre candidaţii pe care i-am angajat sunt recomandări, în timp ce 30% sunt identificaţi prin mijloace specifice”, mai declară Floriana Enescu.

 

În acelaşi timp, pentru candidaţi, legatura cu un head hunter poate oferi atât o conexiune permanentă cu piaţa locurilor de muncă, cât şi accesul la diferite informaţii referitoare la companii, mediul de lucru, piaţa pachetelor salariale etc. “Parteneriatul cu Fiisberg & Partners International le oferă candidaţilor cu care intrăm în legătură accesul la toate poziţiile disponibile în birourile partenere. Practic, aceştia pot fi reprezentaţi de către colegii mei atât în România cât şi în alte ţări”, adaugă Floriana Enescu.

 

 

 

 

Related posts

Leave a Comment