Parc industrial în Baciu: vezi unde se află terenul pe care va fi realizat

Primarul comunei Baciu, Balázs János, a făcut primii pași pentru realizarea unui parc industrial în zona Rădaia. Terenul este amplasat strategic: infrastructura care îl va deservi va fi conectată cu calea ferată, Autostrada Transilvania și Centura Metropolitană.

Doar pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal, Primăria urmează să aloce aproximativ 200 000 de euro.

„Ar aduce oportunități multe, în special în ceea ce privește piața forței de muncă, am avea de câștigat și indirect, nu doar impozitul pe care l-am încasa pentru acest parc industrial. Și chirie dar și cheltuielile care s-ar materializa preponderent tot în comuna Baciu. Adică cei care lucrează acolo o parte din bani îi vor cheltui în Baciu, ajutându-i pe investitorii care sunt deja în zonă și care se ocupă de servicii, produse alimentare și așa mai departe”, a afirmat Balázs János, pentru Via Cluj TV.

În județul Cluj, Tetarom administrează cele mai mari parcuri industriale din România. În prezent, Tetarom numără 3 parcuri industriale, toate operaționale, unul în proces de dezvoltare, un incubator de afaceri și un parc științific.

Related posts

Leave a Comment