Pandemia schimbă piața muncii în domeniul IT

Pandemia de coronavirus a schimbat și relațiile de pe piața muncii din domeniul IT. Cel mai probabil, în perioada următoare, nu vor mai crește salariile specialiștilor în software în ritmurile de până acum. În schimb, mulți dintre angajații companiilor din domeniul IT vor negocia programe de lucru mai flexibile, iar munca de acasă va rămâne un fenomen de proporții.

Una dintre primele industrii care s-a adaptat la noile condiții impuse de pandemia de coronavirus a fost IT-ul. Multe companii au renunțat la spațiile mari, de tip hală, în care lucrau sute de oameni. Angajații au început să lucreze de acasă. În aceste condiții, mulți dintre angajații companiilor de IT au devenit interesați mai puțin de creșterile salariale și mai mult de programe flexibile de lucru. În aceste condiții, în 2021, nu vor mai exista creșterile salariale din anii trecuți, spune antreprenorul Anca Vescan, la Via Cluj TV.

În Cluj-Napoca, există aproape 25.000 de oameni care lucrează în domeniul IT, iar acest număr este în creștere de la an la an.

Related posts

Leave a Comment