Pagina de istorie: Ce au prezis astrologii la nsşterea Regelui Mihai

Vestea naşterii celui care avea să devină Regele Mihai I al României a dat speranţe atât dinastiei regale din care făcea parte, cât şi românilor de rând, care vedeau, astfel, asigurat viitorul ţării. Presa vremii, la aflarea veştii naşterii micului prinţ Mihai, s-a grăbit să tocmească astrologi care să-i alcătuiască horoscopul. Ce spuneau astrele, în opinia ziarelor de atunci, aflaţi din Pagina de istorie a RFI.

Principele Mihai, fiu al Pricipelui Moştenitor Carol şi al Principesei Elena, nepot al regilor Ferdinand şi Maria, s-a născut prematur, la şapte luni. O naştere grea, care a fost notată în termeni foarte realişti şi de Regina Maria, în jurnalul său zilnic.

 

Micul prinţ Mihai a fost botezat în religia ortodoxă, la 22 ianuarie 1922, în Palatul Cotroceni. Deşi monarhii din vechime apelau la serviciile astrologilor, la naşterea vlăstarelor regale, în 1921, Casa Regală a României nu o făcuse. În schimb, au făcut-o ziarele vremii, pentru a-şi spori numărul de cititori.

 

Nu doar la naşterea sa au apărut articole despre ce îi preziceau astrele celui care avea să devină Regele Mihai, ci şi mai târziu, când a devenit, cu adevărat, rege, la nici 6 ani.

 

În suplimentului revistei Oglinda Lumii nr. 46 din 1927, un ”astrolog de serviciu” scria un articol despre hoscopul Regelui Mihai, cu titlul „Horoscopul M.S. Regelui Mihai I. Caracterul şi Destinul oamenilor născuţi în zodia Scorpionului”:

Născut în 25 octombrie 1921, circa 30 de ore dupa intrarea soarelui în zodia Scorpionului, M.S. a fost favorizat în ascendent de steaua regală Antares, cel mai mare soare din Univers. (…) Regele României s-a născut în ziua când acest gigantic soare era în prima sa casă astrală, ceea ce e o coincidenţă demnă de remarcat. M.S. Regele Mihai I s-a născut în anul 1921, an în care avut loc una din cele 12 eclipse totale ale acestui secol”.

Related posts

Leave a Comment